Новий рекорд Дубая: найвища будівля, облицьована плиткою

Влада Дубая планує побудувати черговий будинок з приставкою «самий-самий», який може стати ще однією візитною карткою ОАЕ і приверне увагу шанувальників архітектури з усього світу. Голландська студія UNStudio днями представила фінальний проект нової вежі під назвою Wasl Tower, яка буде розташована в районі Al Wasl. Будівля висотою 300 метрів стане найвищою спорудою в світі з фасадом, облицьованим керамічною плиткою.

Вежа являє собою багатофункціональний комплекс, де будуть розміщені житло, офіси, апартаменти з обслуговуванням, багаторівневий паркінг, бари, ресторани, спа-центр, басейн і 5-зірковий готель групи Mandarin Oriental. Конструкція будівлі – залізобетонний каркас з консолями на 4-х рівнях. Проект був розроблений спільно з німецькою інженерною компанією Werner Sobek.

Однією з особливостей будівлі, як ми і згадували вище, стане фасад, а точніше його концепт. Нічне підсвічування буде запрограмоване таким чином, щоб у нас з вами склалося враження, ніби будівля дихає. Система освітлення розроблена інженерною компанією Arup: джерела світла розміщені за ребрами плитки, а їх робота буде здійснюватися за рахунок сонячної енергії.

Плитка, якою буде облицьований фасад, має ребра, спрямовані під кутом, що дозволить забезпечити необхідну дозу природного освітлення і затіненості в інтер’єрі. Завершення будівництва вежі Wasl Tower заплановано на 2020 рік.