Етнічний стиль в інтер’єрі

Етнічний напрямок в оформленні приміщення приваблює своєю економічністю

Етнічний стиль – це море можливостей, так як навіть невелику площу можна перетворити на стильне і лаконічне простір. Повністю реконструювати інтер’єр в етнічний стиль недоступно. Справа в тому, що створити в інтер’єрі повністю етнічний стиль дуже складно, наприклад, якщо це глинобитна хатина африканського мисливця. Декорації та стильової акцент – це реальні кошти відтворення інтер’єру в етнічному стилі. А це потрібно сказати, що не мало. Етнічний інтер’єр це перенесення природи в двох варіантах. Перше – це її геометрітізація в лінійні контури, друге – це перетворення в прості і ясні лекальні форми.

В даному випадку перевага віддається вільному плануванні, найчастіше зорієнтована навколо центрального обсягу вітальні в організованому безладді. В етнічному стилі інтер’єр поділяється на зони за допомогою багаторівневих підлог, плетених або дерев’яних ширм, мобільних перегородок. Для етнічного стилю характерні меблі простих, лаконічних форм – ніяких фарб, позолоти і лакування. Варто відзначити, що в етнічний стиль гармонійно вписується плетені меблі з ротанга або бамбука. Грубо оброблене дерево, потріскане, як би імітує старовину це те, що потрібно для етнічного стилю. Скляні душові кабіни встановлюють теж з елементами декору з дерева.

Етнічний стиль до висвітлення ставиться з великою обережністю, йому необхідно приділяти особливу увагу. Це повинно бути не яскраве освітлення, яке буде створювати таїнство, сутінковий мерехтіння. Світло в етнічному стилі не повинен кидатися в очі, він повинен бути як би закамуфльовані, що не виявленим. Для абажурів підходить тканину з графічним орнаментом або забарвлення, що імітують шкури тварин.

Етнічний стиль вітає палітру кольорів, дуже стриману, яка повинна огранивать природними квітами. Сюди можна віднести всі відтінки охри і умбри – блідо-жовтий, золотисто-коричневий, теракотовий, зеленувато-коричневий, темно-коричневий, оливковий. Оздоблення поверхні кімнати, виконаної в етнічному стилі, може бути найпростішою, наприклад, просто білі стіни. Головне що потрібно пам’ятати, все це повинно бути природно, і відповідало етносу, в якому у вас виконана кімната або будинок. Наприклад, для африканського стилю підійдуть теплі, охристі кольори, для латиноамериканського стилю підходять червоні густі відтінки, а якщо це арабська стилізація, тоді краще використовувати блакитні з білими, сині з червоними або малиновими тони.

Що стосується декору в етнічному стилі, то тут варіантів море. Відмінно в етнічний стиль вписуються національні тканини, хустки, килимки і так далі. Кераміка – один з найважливіших елементів декору в етнічному стилі. І це не просто так – це найдавніша представниця людського ремесла. Це символ затишку і тепла для домашнього вогнища. Так само можна скористатися всім відомим і досить легким прийомом – товстою мотузкою оповити відповідну посудину. Екзотичні маски, глечики та статуетки вибирайте на свій особистий смак, але не варто переборщувати і перетворювати квартиру в музей.