Догляд за шкіряними меблями

Багато виробників сьогодні підходять сумлінно до виробництва, створюючи якісну і довговічну меблі. При цьому неграмотний догляд призводить до неминучого зниження заданих характеристик і зменшення передбачуваного терміну служби. Але ви зможете зберегти зовнішні дані при раціональному і уважному підході до обслуговування меблевої обстановки. Зрозуміло, особливого догляду вимагає шкіряні меблі і різні її елементи. Натуральне походження знижує захисні можливості. Тому слід дізнатися деякі нюанси і рекомендації.

В першу чергу слід пам’ятати про регулярність прибирання. Важливо періодично проводити заходи з очищення поверхні з використанням води і пилососа. Спочатку усуваютьпил при малій потужності роботи апарату і насадки з м’якими щетинками. Після того, як усунені дрібні частинки сміття, можна переходити до догляду за шкіряними меблями за допомогою вологої обробки. Очищена через фільтри вода доповнюється мильною рідиною, утворюючи легку піну.

Приготуйте невеликий клапоть натуральної тканини і змочіть його в созданном растворе. Протирайте поверхню без натискання, а потім іншим вологим клаптем видаліть залишки мила. Серветкою обсушити оббивку. Також для деяких видів покриття допустимо використання спеціальних освіжувачів і поліровок. Але їх слід застосовувати тільки у відповідності із супроводжуючою документацією. Всі процедури проводяться до двох разів на рік.

Крім регулярної, необхідна також додаткова обробка при виникненні плям. Обов’язково потрібно виявити забруднювач. Він являє собою окремий компонент або комплекс речовин, які привели до утворення плями. Крім того, важливо знати, якими засобами можна нейтралізувати фарбувальні або забруднюючі властивості цих речовин. У більшості випадків у користувачів не знаходиться необхідних коштів або знань технічних аспектів. Тому краще відмовитися від самостійних проб і звернутися до досвідченого фахівця для проведення грамотної очищення.

При утворенні плям не варто намагатися їх відтерти. Слід м’яко і без натиску провести вологою тканиною по поверхні. Це допоможе не допустити вбирання бруду в пори, але не зіпсує структуру матеріалу. Також будь-яка обробка повинна завершуватися природним висушуванням. Фени та обігрівачі повинні бути виключені. Якісний догляд за шкіряними меблями не допускає потрапляння прямих променів на неї. Постарайтеся забезпечити розсіювання світлових потоків і затінення.

Якщо ви бажаєте зберегти первинний вигляд, вкрай не рекомендується пряме попадання поту. Особливо небезпечно це після прийому вами ліків, так як склад поту стане агресивним. Краще не спати на дивані без простирадлом. Облік даних і інших названих особливостей матеріалу дозволяють не тільки зберегти вид, а й подбати про довговічність меблів, щоб вона роками радувала вас без пошкоджень.