Нове і традиційне в оформленні готелів

Чим керуються дизайнери, вибираючи той чи інший стиль оформлення готелів?

Готель – це місце, де об’єднуються культури, способи життя, глобальні тенденції і очікування великої кількості людей. З кожним роком у людей все більше можливостей для подорожей і готельним номерам все частіше доводиться замінювати будинок. Чи може готельна індустрія залишатися незмінною, коли світ навколо так швидко змінюється? Чим керуються дизайнери, вибираючи той чи інший стиль оформлення готелів?

Відповіді на ці питання можна знайти у компанії – експерта – Caparol, адже саме ця компанія багато років освоює цю сферу. Caparol протягом покоління вивчає тренди і потреби готелів, досліджує запити постояльців. Ці дані дають поштовх для вдосконалення її продукції: матеріали для покриття застосовуються в готелях по всьому світу.

На щастя, експерти Caparol Colour Design Studio щедро діляться дослідженнями в області трендів і оформлення готелів. Вони створили спеціалізоване видання «At the hotel», на сторінках якого зібрали всю інформацію, ідеї та поради, які можна відразу втілювати в своїй роботі. Нижче розкриємо основні питання, а з більш детальною інформацією можна ознайомитися на сторінках «At the hotel».

Чому тенденції так важливі? Може виникнути враження, що тенденції – це довільні і короткострокові явища. Однак вони засновані на соціальних змінах, які і формують потреби постояльців.

Одночасно з трендами виникають і контр-тренди. Наприклад, чим швидше і щільніше робочий графік – тим частіше прагнеш до перерв і відпочинку. Надзвичайна мобільність, в свою чергу, робить таку важливу звичне середовище.

Завдяки цифровим технологіям тенденції так швидко розвиваються, що стає все складніше їх відслідковувати або контролювати. В оформленні готелів, як і в моді, тренди рухаються від полюса до полюса. Кольори, форми, матеріали, текстури і малюнки змінюються циклічно.

Різкий дизайн замінюється органічними контурами, хроматичними кольорами. Спокійні, світлі відтінки в інтер’єрі протиставляються марноті навіженої навколишнього світу. А за ними знову приходять більш інтенсивні кольори, які бадьорять і стимулюють.

Подорожі стають простішими, спонтанними, непередбачуваними, інтернаціональними. Цей тренд ставить перед вибором готелі, які в різних країнах виглядають практично однаково. Щоб якось дивувати гостей їм доведеться збалансувати впізнаваність мережі і індивідуальність кожного конкретного готелю. А незалежні готелі, навпаки, можуть повністю переосмислити себе, використовуючи оригінальність як перевага.

Сьогодні готель означає для гостя більше, ніж просто тимчасове перебування. Хіба захочеш міняти свій спосіб життя, якщо можна дотримуватися його в будь-якій точці світу? «Жити», а не просто «залишатися на ніч» – ця тенденція вимагають поєднання функціональності, інновацій, естетики та дизайну. А готелям залишається лише прийняти ці тренди і рости разом з ними, при цьому змушуючи постояльців знову і знову відкривати для себе загадки стильного інтер’єру.