Куди подіти будівельне сміття після ремонту?




Так куди ж дівати будівельне сміття при ремонті квартири? Розглянемо варіанти вирішення цієї проблеми.

Займаючись облаштуванням власного житла, люди придумують, як змінити дизайн приміщення, які підібрати шпалери і двері, яке підлогове покриття покласти. Але нерідко забувають про те, що ремонтні роботи завжди тягнуть за собою скупчення непридатних матеріалів, який потрібно видаляти з квартири.

Вивіз будівельного сміття у Львові можна замовити на сторінці сайту https://gruz-taxi.lviv.ua/vyviz-smittia, це буде вигідним рішенням. Тому що через нові правила переробки відходів, вивіз будівельного сміття у Львові став складним завданням, впоратись з яким допоможуть послуги грузового таксі.

Так куди ж дівати будівельне сміття при ремонті квартири? Відповідно до нормативних актів зробити це непросто. Розглянемо варіанти вирішення цієї проблеми.

Чому будівельне сміття не можна просто викинути в сміттєвий контейнер?

Ящики, що стоять біля будинків або в нішах сміттєпроводів, призначені для збору поточних побутових відходів, які накопичуються в повсякденному житті. За статистикою за рік одна людина викидає їх близько 280 кг. Однак будівельне сміття до категорії побутових віднести ніяк не можна. І утворюється їх в процесі ремонту більше, ніж допустимо нормативами. Їх заборонено викидати в сміттєвий ящик, в тому числі це стосується:

– шматки демонтованих стін, цегла, бетонні уламки;

– старі двері та віконні рами;

– плитку, лінолеум, обрізки оздоблювальних матеріалів;

– тару з-під будматеріалів;

– прогнилі труби і стару сантехніку;

– меблі та техніку, яка не вписується в новий інтер’єр.

Змішувати відходи ремонтних робіт з побутовим сміттям категорично заборонено. Проблема «куди подіти будівельне сміття після ремонту» залишається відкритою. Зверніть увагу! До тих, хто ризикне все-таки скинути ремонтні відходи у загальний контейнер, можуть застосувати штрафні санкції.

Щоб не ускладнювати собі життя, зверніться до законних способів, які дадуть відповідь на питання, куди подіти будівельне сміття.

  1. При укладенні договору з підрядником на виконання ремонтних робіт найкраще включити пункт про обов’язкове вивезення будвідходів. За умови, що фірма надає таку послугу, питань очищення приміщення не виникає. Якщо ремонтники не приймають на себе такі зобов’язання, доведеться шукати інші шляхи.
  2. Те, що господарі оновленої квартири вважають непотрібним, може ще комусь стати в нагоді. Знятий лінолеум, дверні блоки і рами, залишки шпалер, старі меблі, навіть уламки стін і цегли має сенс запропонувати на спеціалізованих сайтах. Особи, які потребують їх, самі вивезуть непотрібні предмети. Вони-то вже точно знають, куди дівати будівельне сміття, що залишилося після ремонту вашої квартири.
  3. Перевірте, чи немає поблизу будинку великих бункерів для великогабаритного сміття. Якщо таких не знайшлося, зверніться в керуючу компанію і дізнайтеся, чи є договір зі спеціалізованими транспортними компаніями. Важливо! Спеціалізовані сміттєві компанії на підставі укладених договорів вивозять тільки упаковані будівельні відходи.

Для упаковки підходять пластикові, джутові, паперові мішки. Вони не розвалюються при завантаженні в машину. Продають такі пакети в будівельних магазинах. Розсипне сміття упаковують в картонні коробки, якими охоче поділяться в довколишніх торгових точках.

  1. Ще один варіант – вивезення відходів на власному транспорті. Якщо сміття поміщається в 2-3 мішках, то це буде вигідно. Але у випадках, коли доведеться робити кілька поїздок, даний спосіб стане накладними. Слід врахувати витрати на бензин і покупку пакувальних матеріалів – салон машини бруднити не захоче ні один автолюбитель. При цьому рішенням питань навантаження і вивантаження буде займатися сам господар.

Приймуть мішки на смітник тільки після укладення договору, тобто за утилізацію доведеться все одно заплатити.

  1. Найоптимальнішим способом слід визнати вивезення будівельного сміття спеціалізованою компанією. За заявкою клієнта вантажники компанії сміття заберуть безпосередньо з квартири.

Зверніть увагу! Збір сміття по різних кімнатах в обов’язки вантажників не входить. Вони тільки виносять упаковані і зібрані в одному місці відходи.

Які висновки?

Порушувати встановлені вимоги і нишком засмічувати будинкові контейнери не варто. Це викличе законне обурення сусідів і може привести до штрафу.

Краще за все не ламати голову, куди подіти будівельне сміття після ремонту в квартирі або на дачі, а організувати відразу вивезення його на полігон. При цьому найбільш розумним буде доручити прибирання фахівцям сміттєвої до компанії.

Утилізація будівельних матеріалів допоможе уникнути конфліктів з сусідами і проблем з контролюючими організаціями.