Для чого армувати пінопласт сіткою?




 

В процесі утеплення будівлі пінопластом важливу роль відіграє армування сіткою. Для чого взагалі це потрібно? У чому ризик штукатурки будівлі без попередньої поклейки сітки для фасадних робіт? Відповіді на ці питання, і який ліпше купити пінопласт, знайдете в цій статті.

Найважливішою причиною армування пінопласту сіткою є те, що, якщо цей етап утеплення пропустити, з часом на стінах можуть з’явитися тріщини. Особливо їх слід чекати на стиках пінополістирольних плит, біля вікон і дверей. Це не залежить від якості самого пінопласту. Цей матеріал досить міцний і надійний, при його виготовленні використовують спеціальні станки, можна купить дробилка пэт здесь по выгодным ценам і інше сучасне обладнання. Тому правильним чином наклеївши на пінопласт сітку, стіна стане одним цілим, листи пінополістиролу будуть надійно скріплені один з одним і ймовірність утворення тріщин буде зведена до мінімуму.

Після поклейки пінопластових плит може виникнути думка, що велика частина роботи зроблена, і будівля вже значно утеплена. І хоча це частково так, особливу увагу варто приділити армування сіткою.На це є кілька причин. Армування – це процесс зміцнення і збільшення несучої здатності матеріалів за рахунок використання міцної арматури. Його застосовують для стін, підлог, перекриттів, бетонних конструкцій. В основному в будівництві для армування застосовують метал, такий як тут, по ссылке купить арматуру. Металічна арматура надійна, довговічна, і без неї неможливо виготовляти залізобетонні конструкції.

Як би рівно не клеївся пінопласт, уникнути перепадів в кілька міліметрів не вдасться навіть самим досвідченим майстрам. Тому саме в момент поклейки сітки такі перепади можна усунути. І хоча може здаватися, що кілька міліметрів ніяк не вплинуть на зовнішній вигляд будівлі, все ж при хорошому освітленні стін вуличними ліхтарями, такі ями або виступи на стіні будуть добре виділятися, створюючи тінь. Тому саме правильно і рівно поклеїти сітку, можна домогтися ще більшої рівності стін.

Перед наклеюванням пінопласту, кожен господар напевно замислюється про те, як в кінцевому підсумку буде виглядати будинок. Однак, щоб нанесення декоративної штукатурки, то це буде «шуба», чи то «Короїд», було максимально зручним і надійним, саме армування будівлі сіткою підготує відмінний плацдарм для такої роботи.

Таким чином, якщо ви хочете, щоб ваш будинок дійсно мав хорошу теплоізоляцію і гідний зовнішній вигляд, після поклейки пінополістирольних плит, слід в обов’язковому порядку правильно поклеїти сітку. Потім вже можна приступати до найцікавішого – декоративного оформлення фасаду.