Радіально-консольні пили: особливості, вибір якісної моделі




 

Радіально-консольні пили застосовуються не тільки для поздовжнього, а й поперечного різу заготовок. Системи очищення в пристроях використовуються різного класу. У багатьох пил є блокатор. Встановлюється він, як правило, без перемикача. Стійки у більшості моделей використовуються з широкою пластиною. Моделі з регулятором відрізняються високою продуктивністю. Контролери у більшості пил застосовуються імпульсного типу, для м’яких порід деревини пристрої даного типу підходять чудово.

 

Універсальні пилки на прилавках зустрічаються не часто. Для вибору якісної моделі слід уважно оглядати корпус. В першу чергу експерти рекомендують підбирати модифікації з широкими стійками. Блокіратор у пил вітається, також важливий захист від перегріву, наприклад купить терморегулятор для производства контроля за тепловим режимом. Терморегулятори забезпечують вимкнення при перегріві, і це захищає пілу від поломки. З метою безпечного використання інструментів виробники встановлюють щитки. Торцеві власники повинні перебувати на безпечній відстані від ручки. Стартери у пив даного типу застосовуються з регуляторами, і без них. Досить часто перемички використовуються зі сплаву сталі. Стійки можуть кріпитися на гвинтах, або затискачах. Кожухи у пив, як правило, відсутні.

 

Професійні пили виробляються виключно з перехідними котроллерами. Затискачі у них встановлюються дуже широкі, і здатні витримувати велике навантаження. Безпосередньо стійки виробляються з направляючими. У деяких моделей є кілька штоків. Притискні диски встановлюються на 20 і 22 см. У багатьох моделей є кілька перехідників. Для скручування диска необхідні ключі з комплекту. Кожухи зустрічаються найбільше армованого типу. Стартери у більшості пристроїв встановлюються на сталевих пластинах. Фільтри для модуляторів знаходяться за стійками.

 

Пили американського виробництва найбільше підходять для побутового використання. У багатьох моделей держатель відсутня. При цьому затискачі встановлюються малої ширини. Стійки, як правило, застосовуються по висоті корпусу. Якщо довіряти відгуками експертів, то інструменти без удержівателя краще не вибирати. Також варто відзначити, що на ринку є пили з блокаторами. Вони останнім часом використовуються для поперечного, і поздовжнього пропила дерев’яних заготовок.