Обставляємо кухню самі





У будь-якій квартирі і в будь-якому будинку, не залежно від планування і інтер’єру, невід’ємною частиною є кухня. Тут ми готуємо їжу, снідаємо, обідаємо, вечеряємо і взагалі проводимо досить багато часу. Особливо якщо квартира не велика, то кухня служить і для посиденьок з друзями і чаювання з родичами. З огляду на, що це такий необхідний стратегічний об’єкт в будинку, то на кухні насамперед має бути комфортно і затишно.

 

Комфорт насамперед обумовлює обстановка. Ми з вами сьогодні поговоримо про кухонні меблі, так як побутова техніка сьогодні переважно вбудована і підбирається під меблі. Якщо ви вирішили підібрати предмети меблів необхідні для кухні, то слід враховувати планування приміщення, метраж, розташування вікон, дверей. У більшості випадків кухонні меблі роблять під замовлення, ретельно замірюючи і попередньо плануючи, що і де буде розташовано.

 

Розглянемо спочатку варіант обстановки невеликої кухні в квартирі. Так як нам потрібні компактність і функціональність, то знадобиться достатню кількість тумбочок або полиць, щоб помістилося все кухонне начиння. Тумби можуть бути навісними, що помітно економить простір. Додатково можна замовити кухонний пенал, практично незамінний атрибут на звичайній кухні. Вузький, високий, що займає мало місця, але при цьому неймовірно місткий.

 

Далі звичайно ж стіл. Стіл повинен бути зручним по висоті, адже якщо у вас маленька кухня і немає додаткової стільниці для приготування їжі, то ви будете використовувати для цього стіл. Він може бути круглий або квадратний, але найкомпактніший – прямокутний. До нього замість табуреток, можна підібрати відповідний за розміром кухонний куточок. Крім зручних сидінь, ви отримаєте додаткові глибокі тумби, де можна зберігати мало затребувані в побуті предмети. На кухонному куточку можна навіть гостя на ніч розмістити, ну просто універсальний предмет меблів. А купуючи під замовлення можна зробити його м’яким і обтягнути шкірою або тканиною, що підходить під інтер’єр вашої кухні.

 

Якщо ви не обмежені в просторі або ваша кухня сполучена з вітальнею або їдальнею, то дуже зручним і сучасним варіантом оформлення може стати стійка бару. Вона послужить одночасно і для прийняття їжі, і для приготування, а заодно розділить приміщення кухні та їдальні або вітальні. Для просторих приміщень підійде і стіл будь-якої форми і високі табурети. Також оптимальним варіантом може бути кухонний гарнітур, зроблений на замовлення. Головне, щоб меблі робили ваше життя в будинку комфортним і створювали затишок.