Позитивні і негативні сторони сучасних будматеріалів





В інтернет-магазинах будматеріалів починають з’являтися більш нові, економічно і екологічно вигідні, композити. Але наскільки це правда? Адже спробували їх не так багато людей. Варто розібратися в цій темі.

 

Пінобетон – один із сучасних і спірних будматеріалів. Реклама у всіх джерелах, його підносить: легким, екологічним та доступним матеріалом. Найбільш інтригуюче, що в цьому є частина правди, тим більше, великим плюсом є теплоізоляційні і звукоізоляційні властивості даного матеріалу. Пінобетон, має високі теплопровідних якостями, які перевершують у кілька разів цегла. Для порівняння, щоб вирівняти шанси, цегляна стіна повинна бути в 3 рази товще аналогічної з пористого бетону, завдяки цьому, відбувається економія фінансових коштів і прискорення процесу будівництва.

 

На даний момент – є перспективною і в той же час спірною технологією. НВФ виглядає як «листковий пиріг», закріплений на зовнішній стороні стіни, що складається з теплоізоляційного речовини, паронепроникною плівки і остова. У комплекті також передбачена плівка для захисту від вітру. Плюсом такого монтажу є, створювана тяга між стіною будинку і фасадом, що призводить до рівноваги водяної пари, які надходять крізь перегородки будівлі.

 

Є і мінус НВФ. Присутність зазору для вентиляції часто псує теплозахисні властивості, так як знаходиться в ньому холодне повітря може заходити в утеплювач, знижуючи його властивості. Трохи допомагає плівка (вітрозахисний), за допомогою неї зменшується прохідність вітряних потоків на 7-9%. Такий фасад не підходить для місцевостей, де гуляють великі потоки вітру, але в цілому – сучасна прогресивна методика.

 

Чи не звичайне будова, стіни якого складені за допомогою пінополістирольних плит (так званої незнімної опалубкою). Проміжок між ними заливається бетоном. Коли відбувається його висихання, утворюється необхідна фортеця і термодом виходить дуже міцним. Без сумніву, великим плюсом є пластичність блоків, дозволяючи будувати будинки з будь-якою конфігурацією стін. Також позитивною стороною цього методу є: зменшення трудомісткості робіт, скорочення термінів будівництва. Всі ці плюси призводять до зниження фінансових витрат. Недоліки – не представляється можливим міцно закріпити на стіни важкі елементи інтер’єру (кондиціонер, кухонний гарнітур, полки …). Зате такі будівлі міцні і довговічні, з хорошою звуко- і теплоізоляцією.