Ремонт квартир: перетворюємо комору в затишне містечко





«Райський куточок» – звучить амбітно, голосно і, може бути, недосяжно. Особливо якщо врахувати, що цим куточком стане комора. Так, як часто ви звертали увагу на те, в якому стані у вас знаходиться комора? Напевно рідко, а якщо навіть і звертали, то відповідь була одна: «Добре, наведу тут порядок» – а потім йшли тижні, місяці і навіть роки. Тим часом комора є практично у всіх – уявіть, що більше половини населення нашої країни матимуть місце, де їм буде затишно і комфортно, яке до того ж не займає багато простору в будинку. Здорово?

 

Для початку, звичайно ж, потрібно позбутися від всього бруду і всього мотлоху, що скупчився в коморі. Маючи в будинку якусь річ, яка начебто може потім стати в нагоді, люди несуть в комору; роблячи так раз за разом, це приміщення перетворюється на розсадник вогкості, пилу і непотрібних речей. Позбудемося і можна починати. У кожного своя мотивація робити ремонт в коморі: хтось хоче мати компактний кабінет, де ніхто не буде чіпати господаря; кому-то бачиться комора у вигляді місткого гардеробу.

 

Визначтеся з тим, що ви бачите в якості своєї майбутньої комори. Якщо це буде кабінет, то відповідно проведіть сюди електрику і інтернет; якщо гардероб, купіть полиць і готуйтеся їх встановлювати; якщо маленька майстерня, приготуйте обладнання для отримання дозволу все так, щоб нікого не пошкодити при роботі. Після того, як сміття прибране, і мета визначена, перевірте підлогу, стелю та стіни на предмет вогкості, розпушення, гниття. Особливо це важливо для комор, зроблених з деревини. Якщо все-таки вищеописані проблеми є, то доведеться взяти ще трохи грошей і відправитися в магазин за потрібними інструментами і матеріалами.

 

Закінчуємо основну роботу: проводка електромережі, виправка стін, фарбування, поклейка шпалер або укладання кахлем. Після цього вже приступайте до внутрішнього облаштування комори, т. Е. Заносите і встановлюйте столи, шафи, полиці і стелажі. І не забудьте про ширину дверей: якщо виявиться, що якийсь предмет занадто широкий для дверного отвору (що не ухитряйся), доведеться або відмовлятися від нього, або деформувати.