Як правильно побудувати будинок з брусу





Всім відомо, що дерев’яні будинки мають ряд переваг в порівнянні з кам’яними і цегляними. Це і довговічність; і хороше збереження тепла; і природна натуральність зрубу з екологічно чистого матеріалу. Побудувати будинок з бруса можна і власними руками. Але до початку будівництва будь-якого брусового будинку потрібно приготувати хороше підгрунтя – відмінно підходить стовпчастий або ж фундамент на стрічкової основі. Будують брусові будинки в 2 етапи. Це пов’язано з тим, що профільований брус дає усадку протягом першого часу (після будівництва будівлі).

 

Перед тим як приступити до будівельних робіт будівель з бруса, потрібно враховувати, що брусок буває різних видів. Дуже економічним і знаменитим способом вважається використання простого бруска. Його можна зробити з порід хвої. Але у подібних будівель є власні недоліки. Робочі радять будувати будинки з бруса клеєного. Основним мінусом такої сировини вважається його велика вартість. Спочатку знадобиться закласти потужний підставу.

 

Можна побудувати будинок з оциліндрованих бруса. Дана сировина дає можливість споруджувати будови красиво і моментально. При цьому стіни такого споруди значно товщі, ніж у будинку з простого бруска. Будується така конструкція на будь-якому грунті і не відчуває нестачу в облицюванні. Дуже часто будують одноповерхові будинки з бруса. Дана сировина дуже затребуване серед домовласників. Що відносно робіт по монтажу, то встановлюється профільований брус без великих зусиль. Перетин даної сировини має бути 150х150 мм або 100х150 мм. Перевагою таких будинків є їх вартість. Недорогі будинку з бруса дуже затребувані як дачні споруди серед любителів заміського відпочинку.

 

Від надійності підстави залежить довговічність і міцність будівлі. Перед будівництвом брусового будинку потрібно сформуватися з видом фундаменту. Для цього досліджується грунт. Дуже часто готуються стрічкові підстави. До хорошим якостям даної конструкції відноситься швидке її виробництво. Етап перший будівництва фундаменту полягає в проведенні розрахунків кількості необхідного матеріалу. Цей показник знаходиться в залежності від показників наділу, відведеного під прийдешнє будова. Потім відзначаються розміри будинку за допомогою мотузки і колів.

 

Рівність кутів досліджується за допомогою рівня для будівельних робіт. Інший етап полягає в обладнанні канави. Її глибина залежить від показників будинку і якості грунту. Днище цієї канави знадобиться залити водою, виклавши в ній подушку з піску і гравію. Даний матеріал трамбується. Суттєвим моментом в цьому питанні вважається гідрозащита фундаменту. Щоб це зробити знадобитися накрити подушку клейонкою або руберойдом. Відводиться вологість від будови завдяки колодязів, які готуються за допомогою ручного бура вздовж периметра всього будови. Заповнюються вони щебенем.