Сучасні наливні підлоги володіють безліччю якісних характеристик





Сучасні наливні підлоги володіють безліччю якісних характеристик, які і відрізняють сучасні суміші від бетонно-піщано стяжок. Тепер створюється асортимент будівельних сумішей, які підходять як для базових, так і для фінішних робіт. Щоб вироблений ремонт радував довгий час і не вимагав додаткових вкладень, потрібно ретельно підбирати матеріал. Наприклад, слід визначитися з тим, які навантаження будуть впливати на підлогу. Для приміщень з невисокою і середнім ступенем навантаження (в адміністративних або в житлових будівлях) рекомендується використовувати комерційні суміші.

 

З промисловими приміщеннями ситуація виглядає інакше. Щоб підлога прослужила довго і не пішов тріщинами, які не розкришився, потрібно використовувати посилений наливна підлога. Сучасні бренди саме так і розділяють свої сухі суміші: на промислові і комерційні. Незважаючи на такий поділ, схема заливки підлоги принципово не змінюється. Необхідно дотримуватися основних правил. Вони не складні, але від того наскільки коректно буде проведена підготовча робота залежить довговічність і міцність покриття.

 

Перш ніж наносити наливні промислові підлоги необхідно потурбуватись про заснування. Його необхідно повністю вичистити, пропилососити, можливі тріщини закрити. Якщо є зливна система, її необхідно ізолювати. Наступний етап – нанесення базового шару. Для цих цілей можна використовувати вирівнювач. Він прекрасно підходить для вирівнювання підстав в будь-яких приміщеннях. Успішно експлуатується на бетонних, цементно-піщаних підставах, а також підходить для робіт зі слабкою основою. За допомогою вирівнюючого можна створювати необхідний ухил підлоги, та й взагалі будь-які стяжки. Часто будівельники використовують саме цей матеріал для установки «теплої підлоги». Суміш можна використовувати навіть у ванній кімнаті або кухні, так як вона стійка до вологи.

 

Характеристики суміші дозволяють вирівнювати підстава за один раз, що значно прискорює хід ремонту. Можлива товщина шару коливається від 10 до 250 мм. Ще одна незаперечна перевага – швидкість затвердіння, вже через три години можна ходити по покриттю, а через 15-16 годин і проводити наступні роботи. Після роботи з базовим шаром необхідно вибрати коректний матеріал для фінішної обробки. Тут асортимент виробника радує своїм багатством.