Змішувач на кухні: грамотна заміна своїми руками





Один з найважливіших пристроїв для роботи на кухні, без якого навряд чи хтось зможе обійтися – це змішувач. Простіше кажучи, змішувач – це кран, і майже кожен стикався з такою проблемою, як протікання крана, хаотичне капання з нього води. З поганим змішувачем на кухні фактично повільно капають і витікають грошові кошти. Тому важливо своєчасно його міняти на якісні зразки фірм, яким можна довіряти. Краще витратитися один раз тут і встановити надійний змішувач, ніж потім платити більшу суму за рахунками за невикористану витекли воду.

Отже, якщо потрібна була установка нового змішувача і заміна їм старого, то існує кілька простих послідовних етапів, так що будь-який – навіть не професіонал – може власноруч замінити кран у ванній кімнаті або на кухні. Перше, з чого слід почати, це підготовка робочого простору. Потрібно відключити водопостачання: це необхідна умова. Потрібно просто перекрити вентилі гарячої та холодної води. Необхідні інструменти для установки змішувача: пара ключів відповідного розміру, ізоляційна стрічка, сам змішувач, куплений заздалегідь.

Далі слід демонтаж старого змішувача. Не можна видирати або виривати його різко і з застосуванням грубої «чоловічий» сили, адже є ймовірність пошкодити раковину і внутрішні шланги, а це зайві витрати на нову мийку і ремонт водостоку. Тому демонтаж здійснюється максимально обережно. Для цього використовується розвідний ключ. Потрібно відкрутити старий змішувач від шлангів гарячої та холодної води. Однак якщо планується замінити відразу і шланги, то можна викинути їх разом зі старим змішувачем.

Коли старий кран, нарешті, знято, можна приступати безпосередньо до установки змішувача. Потрібно ще додати, що рекомендується використовувати змішувач змішувач – практика показує, що вони найбільш міцні і довговічні у використанні. Водопровідні шланги протягується крізь раковину і підключаються до змішувача. Далі інші кінці шланга підключаються до водопровідних труб.

Можна використовувати ізоляційну стрічку, можна залишити її в спокої: сучасні змішувачі оснащені хорошою гумовою прокладкою, але для вірності можна зробити і додаткову ізоляцію і тим самим надійніше запобігти текти. Крім того, прокладка служить ущільненням для дна крана. Ці етапи досить прості і зрозумілі кожному, так що особливих проблем при заміні крана власноруч не повинно виникнути!