Історія моди – цікаві факти




Коли з’явилася мода? Як виглядали перші модниці? Відповіді на такі питання цікавлять багатьох. Ми всі стежимо за модою, відзначаємо найрізноманітніші її тенденції, проте коли з’явилася перша модниця, мало хто знає.

Люди стали приділяти увагу своєму одязі з найперших днів свого існування. За часів кам’яного віку люди прикрашали себе різними аксесуарами і обрегамі, пізніше з’явилися одягу зі шкіри вбитих тварин.

Чоловіки зміцнювали шкуру на плечі, просто зав’язуючи вузлом, жінки використовували бретелі. З перших днів облагородження людини, жінки одягалися в більш складну одяг, ніж чоловіки, може тому і зараз вважається, що саме жінка є першою модницею.

Приблизно в 2000 до нашої ери одяг починає істотно розділятися на чоловічу з жіночу. Одяг набуває певну форму, що нагадує тулуб людини. З’являються тканини, які не тільки обертаються навколо тіла, як попередні шкури, але вже використовується шиття.

У стародавньому Єгипті входять в моду натуральні тканини з льону, вовняні тканини тваринного походження вважаються вже не тільки не модними, але і хибними. Жінки вже набагато урізноманітнили свої наряди, хоча чоловіки залишаються в пов’язках на стегнах.