Сад та город своїми руками





Практично кожна сім’я в наші дні має город, сад або просто дачну ділянку, на яких можна вирощувати різні культури для власного користування і на продаж. Так як овочі дуже корисні, багаті вуглеводами, вітамінами, клітковиною та іншими речовинами, люди звикли постійно вживати їх в їжу. Вирощування овочевих культур носить сезонний характер. Який догляд буде за грунтом, таким і буде майбутній урожай. Сад та город необхідно утримувати в чистоті, стежити за своєчасним внесенням добрива й підгодівлі, також культури щороку потрібно висаджувати в різних місцях.

 

Навесні багато вологи земля отримує за рахунок танення снігу, тому необхідно почекати певний час для посадки. Потім потрібно перекопати, або зорати землю, дочекатися, коли земля прогріється і температурний режим буде придатний для посадки. Навесні під лопату вносять добрива в певному співвідношенні під лопату і під граблі, потім прикатать злегка. Багато садівники висаджують насіння на початку квітня в домашніх умовах і чекають сходів насіння. Буває дуже низька схожість, тому доводиться підсівати їх. Коли рослини досягають певного зростання, їх висаджують в парники під плівку. Деякі мають на ділянці теплиця Слов’яночка і висаджують насіння відразу в них.

 

Після парника, приблизно в кінці травня, початкових числах червня, висаджують в грунт. Такі культури як морква, буряк відразу сіють на грядках, перекопавши грунт і зробивши бордюри. Землю слід копати глибиною на 25 сантиметрів, з лопати шар скидають перевертанням, потім дрібно подрібнюють вістрям, внісши добрива. При скопуванні прибирають бур’яни і їх коріння, а також личинок шкідників. Далі граблями подрібнюють і зарівнюють землю. Необхідно ретельно поливати і м’якше землю на ділянці сапками або лопатками. Все літо знищують бур’яни, роблять прополку.

 

Восени збирають урожай, все залишки рослин видаляють і додають добрива в грунт. Також на ділянках висаджують садові культури, які дуже швидко пристосовуються до будь-яких кліматичних умов. Грушеві, яблуневі дерева, кущі смородини та агрусу можна висаджувати в різних частинах ділянки, так як вони займають малу частину. Вони вимагають підживлення, добрив і боротьби зі шкідниками. Необхідно передбачити випадки заморозків влітку, тому на ділянці необхідно тримати солому. У будь-якому випадку треба бути готовим до всього.