Авокадо і його корисні властивості




Деякі люди вважають авокадо занадто м’яким і несмачним фруктом, вживання якого, до того ж, ще й повнить. Це не зовсім так: можливо, авокадо має не дуже приємний смак, але при цьому він є джерелом цінних поживних речовин.

Авокадо походить з Південної Америки. Плоди авокадо ростуть на вічнозелених деревах, товсті м’ясисті листя яких надають їм декоративний ефект. Авокадо легко вирощувати навіть в квартирах.

Авокадо іноді називають маслянистим фруктом через його консистенції і високий вміст жиру (18-30%). Однак присутній в цих плодах жир легко засвоюється, до того ж в авокадо міститься дуже незначна кількість цукру, тому вживання цього фрукта рекомендується хворим на цукровий діабет.

Також авокадо може бути корисним для вегетаріанців, тому що за своїм складом плоди можна вважати альтернативою м’ясу. Авокадо є джерелом білка, каротину, вітамінів групи В, вітамінів С, Н, Е, РР.

Авокадо рекомендується вживати в їжу людям, що страждають через анемії і гіпертонії. Крім цього, авокадо незамінний у випадках, коли в організмі виділяється занадто мало шлункового соку, що призводить до проблем з травленням.

М’якоть авокадо – дуже м’яка і ніжна, тому її можна наносити на бутерброди і використовувати для різних соусів і паст. Авокадо може додати пікантності самих різних блюд – і солодким, і солоним. Крім того, авокадо можна використовувати в косметологічних цілях: маска з м’якоті цього фрукта чудово живить і регенерує суху шкіру.

Енергетична цінність авокадо досить висока, але вона набагато нижче, ніж, наприклад, у чіпсів, макаронних виробів або хліба.