Штукатурка фасаду





Штукатурка може легко наноситися практично на будь-які стіни будівлі, як цегляні і силікатні, так і бетонні. Часто сьогодні така штукатурка використовується разом з системами загальної теплоізоляції будівлі, що складаються з пінополістиролу, мінеральної вати та інших. Такі штукатурні фасадні покриття відрізняються великою міцністю, стійкістю до зовнішніх дій і до погодних різних умов. Штукатурка має досить велику проникність для парів вологи, тобто стіни при цьому будуть дихати, що дуже важливо для будь-якого сучасного будинку.

 

Штукатурка декоративна є дуже популярним і актуальним будматеріалом для обробки самих різних фасадів. Декоративна текстура штукатурки буде ідеальним прикрасою для стін будівлі. Наймоднішими і часто використовуваними видами такої декоративної штукатурки є короїд і баранчик, які легко можна буде влаштувати за допомогою звичайного шпателя. Великою популярністю зараз користується структурна штукатурка, завдяки якій можна зробити величезний спектр декоративних унікальних ефектів. Для цієї декоративного оздоблення зазвичай використовується мінеральна або ж силіконова штукатурка.

 

Штукатурка мінеральна є найбільш дешевою і складається з вапна і цементу, а також ряду наповнювачів і добавок. Де добавки потрібні для поліпшення еластичності матеріалу і більш ефективної адгезії. Мінеральні сучасні штукатурки це міцний і ефективний будматеріал, що має велику паропроникність, стійкість і стійкість. Штукатурка мінеральна відрізняється такими важливими якостями, як довговічність і відмінний захист від дії грибка, що дуже важливо для будь-яких стін будівлі. Єдиний її мінус це сильне водопоглинання і здатність до забруднень.

 

Штукатурка акрилова реалізується зазвичай у вигляді спеціальної маси, яка вже готова до роботи. Цей матеріал досить стійкий і не буде притягувати до себе частинки пилу, тому акрилові штукатурки ідеально захищають сам фасад. Акрилова фасадна суміш має стійкість до різних погодних умов, а це дуже важливо для будь-яких стін будинку.

 

Часто сьогодні ще використовується штукатурний силіконовий склад, який продається в уже готовому вигляді на будівельних ринках. Цей склад відрізняється великою паропроникністю, він досить еластичний, практичний і функціональний. Силіконова штукатурка також дуже стійка і довговічна, цей склад відмінно підійде навіть для тих районів, де великий рівень забрудненості повітря в місці розташування самого будинку.