Звукова панель – саундбар для телевізора





Новий вид акустики для телевізора – саундбар. Які особливості даного виду акустики описано в даній статті. Саундбар – це невеликий пристрій з акустичним призначенням, яке складається з горизонтально орієнтованої системи. Він збирається в єдиний моноблочний корпус. Звуковий проектор використовується для істотного посилення і поліпшення звукових характеристик сигналів, які виробляє телевізор.

 

Головне призначення цього пристрою – подарувати вам ще більше насолоди від високої якості звуку. Саундбар як тут здатний сформувати звук на кілька каналів, при цьому формується точний і правильний стереоефект. Ця панель невеликого розміру за своїми характеристиками цілком може замінити акустичну систему повністю. При цьому вам вдасться істотно заощадити простір. Це пристрій можна розділити на кілька великих груп. В першу чергу вони поділяються за способами підключення:

 

  • Пасивне – пристрій використовується для прямого з’єднання AV-ресивера безпосередньо з телевізором. Слід зазначити, що така модель не включає до свого складу підсилювач потужності, тому не може працювати автономно.
  • Активний саундбар відрізняється наявністю в своєму складі підсилювача. Це властивість дає йому можливість бути безпосередньо підключеним до телевізора.
  • Найчастіше користувачі зупиняють свою увагу саме на пристроях останнього типу, оскільки вони більш економічні і зручні у використанні.

 

Технічні можливості саундбара також грають важливу роль, оскільки мають безпосередній вплив на якість одержуваного звуку. Він розроблявся з метою забезпечення звуку з телевізора акустичними ефектами. Природно, що з кожним роком ця система вдосконалювалась. На сьогоднішній день функціональні можливості досягли пікового розширення і діляться на три групи:

 

Найпростіший і звичайний вид зможе стати ідеальною заміною штатної акустиці. При цьому пристрій відрізняється відмінною якістю звуку і широким функціональним набором. Найчастіше цей пристрій використовується в якості активної акустичної системи. Ви зможете поєднувати його з зовнішнім сабвуфером або без нього.

 

Пристрій може використовуватися також в поєднанні з домашнім кінотеатром, в такому випадку ви зможете отримати потужний звук. Слід зазначити, що цей пристрій за своєю суттю схоже на молодшого брата домашнього кінотеатру. В результаті його роботи виробляється практично ідентичний звук. Радимо придбати сабвуфер всім тим, хто любить якісне, об’ємне звучання, але при цьому не має можливості захаращувати простір великою кількістю спікерів.