Ожиріння, зайва вага, Америка




Про шкоду зайвої ваги для організму людини відомо всім. І цукровий діабет з гіпертонією можуть розвинутися, і серцева недостатність може трапитися. У багатьох розвинених країнах ожиріння серед населення стало великою проблемою. Америка, як відомо, знаходиться далеко не самому останньому місці за кількістю людей, що мають зайву вагу. 17% дітей і підлітків в Америці мають проблеми з вагою. Скрізь з цим явищем борються по-різному.

Наприклад, соціальні служби Клівленда, США, забрали на час з родини хлопчика, який страждає зайвою вагою, а його батьків звинувачують в тому, що вони недостатньо ефективно борються з надмірною вагою свого сина, який досяг вже 80 кг. І це абсолютно правильно, адже деякі не тільки не говорять про користь фізичних вправ, але не приймають допомогу в будівництві будинку з оциліндрованих колод а деяка допомога могла б точно стане в нагоді батькам, а навантаження тільки б пішла на допомогу.

Цілий рік працівники соціальної служби спостерігали за діями матері третьокласника і не один раз викривали її у порушенні режиму харчування, рекомендованого лікарями. Це і дало їм можливість отримати судовий ордер і помістити дитини в соціальний центр.

Від ожиріння страждають і батьки хлопчика. Але представники соціальної служби впевнені, що справа не тільки в спадковості, а в більшій мірі під вплив середовища. На таку думку наводить наявність в цій родині ще одну дитину. Друга дитина має невелику вагу і виглядає худеньким.