При підвищеному рівні гемоглобіну здорово підключати плавання і заняття купанням




Як спосіб зниження товують ерітрофорез. Дана процедура знижує гемоглобін шляхом видалення з кровотоку еритроцитів, але вона використовується лише тільки в разі безрезультатності або ж протипоказання інших методів лікування. Є ще фармацевтичні речовини, які використовуються для розрідження крові і зниження збільшеного гемоглобіну. Призначити ліки має можливість сама лікуючий доктор, ні в якому разі не треба захоплюватися самолікуванням.

При підвищеному рівні гемоглобіну, в разі якщо немає протипоказань, в процедури особистої гігієни здорово підключати плавання і заняття купанням. Плавання – виключно поширена оздоровча процедура, дешева широкому колу людей при наявності річки, озера, моря, штучного походження басейну. Плавання в холодній воді як правило виповнюється при температурах від 18 до 22 ° C. У разі якщо купаються 2 рази в день, то різниця температур води може досягати 1-7 ° C.

Купатися радять крізь 1,5 години згодом легкого сніданку. Незагартованим людям не рекомендовано починати плавання у воді з температурою менше 20 ° C. Купатися ніж будь-якого іншого голим. Заходити у воду ніж будь-якого іншого негайно, спочатку змочивши водою руки і особистість. У холодній воді в обов’язковому порядку треба їхати (плавати). Неможливо заходити в холодну воду спітнілим. При плаванні хворобливих потрібно брати до уваги ймовірність трифазної реакції на мороз.

Тому що при плаванні жар води нижче, ніж жар тіла, на 10-18 ° C, в 1-й час згодом занурення в воду шкірна жар знижується на 3-10 ° C (загальна жар тіла знижується всього на 1 ° C), є звуження судин, блідість шкіри, початковий озноб. У 1-ий момент (перша фаза реакції) трапляється затримка дихання, слідом за тим є його поглиблення, почастішання пульсу, підвищення артеріального тиску.