Як утеплити фасад?





В умовах постійно зростаючих цін на газ і електрику хорошим рішенням економії буде утеплення фасаду. Найбільш поширеним і економічним способом є утеплення фасаду пінопластом. При грамотному виконанні робіт по установці системи теплоізоляції істотно скорочуються втрати тепла. За рахунок декоративної штукатурки фасад має привабливий вигляд.

 

Технологія робіт з утеплення фасаду пінопластом нескладна, однак, від дотримання її положень, багато в чому залежить якість теплоізоляції і термін її служби. Починають установку теплоізоляції з підготовки стін. Фасад слід очистити від будь-яких забруднень, усунути дефекти поверхні. Для видалення пилу і збільшення адгезії поверхні фасаду наноситься грунтовка на підставу під утеплення.

 

Роботу починають з установки стартового профілю. Профіль встановлюється в горизонтальному положенні на висоті, що виключає контакт плит утеплювача з грунтом. Профіль кріпиться за допомогою дюбелів, починаючи з країв профілю. Відстань між дюбелями близько 30 см. Прямолінійність стартового профілю забезпечується використанням прокладок різної товщини.

 

При установці пінопласту на нього по периметру наносять клейовий шар і кілька маяків в центрі. Клейовим розчином покривають більше 40% площі пінопласту. Установку плит пінопласту слід здійснювати таким чином, щоб виключити збіг їх стиків з кутами віконних і дверних прорізів. Для цього контури таких прорізів вирізують з цілісних плит. Великі зазори заповнюють відрізками пінопласту.

 

Для кріплення плит пінопласту застосовуються пластикові дюбелі. З цією метою просверливаются отвори під дюбеля. Дюбелі забиваються таким чином, щоб їх капелюшки були врівень з поверхнею утеплювача. У дюбель вкручується розпірний сердечник. Кількість пластикових дюбелів вибирається залежно від площі плити утеплювача з розрахунку не менше 5-6 штук на 1 м. У кутових зонах кількість дюбелів збільшується.

 

На закріплений утеплювач наноситься розчин, в який топиться армована сітка з напуском полотнищ не менше 100 мм. Зовнішні кути захищають від пошкоджень за допомогою кутових профілів. У місцях примикання утеплювача до віконних або дверних блоків необхідно встановлювати примикають профілі. Після установки кутових і прилеглих профілів наноситься ще один шар армуючого складу.

 

Через 3-5 днів поверхню утеплювача гарантують для подальшого нанесення штукатурки. Декоративна штукатурка наноситься після висихання грунтовки. Штукатурку відразу структурують в залежності від обраного виду. Фасадну фарбу наносять після 3-х днів.