Перевезення і злив нафтопродуктів з цистерни




У наші дні використовуються різні способи вантажоперевезень. Нафта можуть перевозити по морю в танкерах і в спеціальних вагонах. Злив нафтопродукту (бензину) повинен проводитися не менше ніж двома Зливальники. При зливі кожен зливальник повинен перебувати в межах прямої видимості іншого – його напарника.

По верху естакади:

– підвести перехідні трапи до горловин цистерни, перевірити їх справність, закріпити їх стаціонарними запорами, перевірити надійність закріплення;
– підірвати верхні люки цистерни, потім відкрити кришки верхніх люків цистерн.

Далі потрібно по черзі відкривати зливні клапани цистерни, не допускаючи його розбризкування крім захисних кожухів. Після відкривання зливних клапанів двох – трьох черговий цистерни зливальник нафтопродукту (бензину) зобов’язаний проконтролювати, що ні переповнилося ділянки зливних лотків, розташованих далі у напрямку потоку нафтопродукту.

Протягом всього часу зливу з цистерни зливальник зобов’язаний періодично (через 15 – 30 хвилин) контролювати:

– рівень бензину в зливних лотках, не допускаючи їх переповнення;
– спокійне закінчення нафтопродукту в зливних клапанах, без розбризкування крім захисних кожухів та зливних потоків;
– рівень температури бензину в прийомному баці;
– роботу перекачує насосу.

Майстер цеху обладнання зобов’язаний періодично два – три рази протягом слива партії контролювати виконання Зливальники технології зливу і правил техніки безпеки при роботі з нафтопродуктом (бензином). Після зливу з цистерни потрібно зробити їх пропарювання і, при необхідності зачистку.

Для пропарювання цистерни:

– відкрити подачу пара через поворотні парові стояки в цистерні.
Пропарювати цистерну протягом часу (орієнтовно):
– в літній час – 1 година;
– в зимовий час – 4 години.

Одним з показників закінчення пропарювання цистерни може бути витікання з зливного патрубка цистерни чистого конденсату.