Як можна швидко позбутися від болю в горлі?




 

Початокп зимової пори у багатьох з нас пов’язане з підвищеним ризиком застудитися. Застуду можна «підхопити» і на робочому місці, і в переповненому транспорті, і навіть вдома ми не застраховані від вірусів. Найчастіше в числі перших симптомів з’являються першіння і болю в горлі.

Якщо врахувати нашу зайнятість і постійно зростаючий сучасного життя, мало хто може собі дозволити відпочити, і пересидіти простуду в теплій хаті. Потрібна ефективна і швидко дієва терапія, і тут без застосування лікарських засобів не обійтися. Препарати краще приймати на початкових стадіях хвороби, при появі перших ознак роздратування і запалення горла. Спробуємо з’ясувати, що ще можна робити, якщо почало боліти горло.

Чому з’являється першіння і біль в горлі?

Такі симптоми як біль у горлі можуть бути викликані як вірусними збудниками застуди, так і іншими факторами. Крім вірусів найбільш поширені причини виникнення болю, це пари дратівливих речовин, пересушене повітря (через кондиціонування приміщень влітку і центрального опалення взимку), перенапруження голосових зв’язок у вчителів, лекторів тренерів.

Незважаючи на те, що фактори запалення різноманітні, але всі вони призводять до запалення слизової оболонки глотки – фарингіту. Найпоширенішою причиною розвитку фарингіту є гострі респіраторні вірусні інфекції. При застуді проявляються болі в горлі, першіння, сухий кашель і підвищена температура.