Як збільшити простір квартири





Не існує універсальної поради, як зробити квартиру максимально комфортною та затишною. Адже у кожного з нас своє бачення про те яким має бути ідеальне житло. Комусь подобається простір і світлі тони в оформленні квартири, хтось мріє про інтер’єр в сільському стилі, а деякі бачать свою квартиру, як житло майбутнього. Але кожного об’єднує твердження, що для впевненості, необхідний міцний будинок, завжди готовий тебе прийняти і обігріти.

 

Для любителів простору, яким маленький простір типової квартири не дозволяє творити в повну силу, є прості рекомендації, як максимально збільшити квартиру. Замінити штори на вікнах ролл-шторами або жалюзі в світлих тонах. Застосувати в інтер’єрі подіуми, світлі підлоги і стіни. Найадекватніше дизайнерське рішення для звільнення місця в квартирі – це популярний на Заході мінімалізм. Тобто віддати перевагу, при обстановці квартири – вбудованої і трансформується меблів. Це забезпечить більший простір і освітлення для житла. Мінімалізм завжди модний і актуальний.

 

Забудьте про застарілої звичкою перетворювати квартиру в смітник непотрібних речей. Позбавтеся від усього зайвого і отримуйте задоволення від утворився в квартирі простору. Ще один прийом, який подарує вам додатковий простір – це заміна стандартних міжкімнатних дверей на розсувні. Дуже гарне рішення – застосування дзеркальних стін для зорового збільшення меж простору, завдяки чому, квартира може здаватися вдвічі більше. Для маленьких квартир дуже добре підходять шафи-купе з дзеркальними розсувними стулками.

 

Існують і більш економічні рішення. Наприклад, застосування оздоблювальних матеріалів для стін світлих однотонних відтінків. Це допомагає візуально збільшити площу квартири. Шпалери з вертикальним малюнком і оформлення стелі – світліше стін створюють ілюзію більш високої стелі. Також, щоб стеля здавався вище, застосовують плоскі або вбудовуються світильники на стелю.

 

Як варіант регулювання простору, можна використовувати локальне освітлення. Наприклад, точкові або вмонтовані в меблі світильники, підлогові світильники, використання підсвічування в нішах або в стелажах. Важливо ретельно підходити до вибору і розстановці джерел світла. При грамотно створеному локальному висвітленні вийде зручний багатоваріантний інтер’єр.