Натуральна керамічна черепиця





Керамічна черепиця з’явилася вже як кілька тисячоліть тому. Перша черепиця з’явилася в Китаї, близько 3000 років до нашої ери, і природно зроблена була в ручну. В наш час, це не тільки дуже привабливий, з боку естетики, матеріал, але і екологічно чистий. Чи має керамічна черепиця авторитет серед інших сучасних матеріалів для покрівлі? Можна з упевненістю сказати, що переваги однозначно є! Одне з них, це термін служби. Він становить понад століття! Навіть якщо якийсь фрагмент буде пошкоджено, його легше замінити, ніж інші покрівельні покриття.

 

На скільки б керамічна черепиця не була б хороша, у неї, так само як і у інших матеріалів, є свої недоліки. По-перше, це її вартість, яка з роками, звичайно, виправдає себе. Але, незважаючи на це, не кожен споживач має можливість собі це дозволити. До того ж потрібно окремо встановлювати кожну черепицю в ручну, отже, займе більше часу при будівництві, і ціна роботи буде вище.

 

По-друге, її вага. При будівництві необхідно враховувати цей момент. Підстава будівлі і несуча конструкція даху повинні бути міцними, щоб вона не впала, особливо взимку, коли до власної ваги черепиці додається ще й вага снігу. Але значну вагу – це також і певний плюс, тому, що дах не зірве вітром. Хочеться підкреслити що у керамічної черепиці дуже хороша звукоізоляція і стійкість до ультрафіолетових променів, а так само до перепадів температур. Будь-забудовник, в пошуках покрівельного матеріалу, намагається знайти покриття, яке поєднувалося б за трьома критеріями: надійність, привабливість і співвідношення ціни і якості. Натуральна керамічна черепиця відповідає в усіх цих моментах.

 

У наш час натуральна керамічна черепиця сильно витіснена більш дешевими покрівельними матеріалами. Але не можна сказати що вона стала не затребувана. Навпаки, вона просто зайняла свою певну нішу, і без проблем використовується в певному колі споживачів. В основному це майбутні власники не висотних будівель, а точніше приватних будинків і особняків, у яких вона додає престижу і естетичних якостей. Також зараз є кілька різновидів черепиці, такі як металочерепиця, м’яка і бітумна, цементна і композитна, цементно-піщана.

 

Остання відрізняється тим, що вона дешевше, але за якістю ні як не гірше керамічної. Вона так само надійна, має гарну міцність, водонепроникність, морозостійкість, чудовими ізоляційними властивостями. Бетонна черепиця з часом набирає свою міцність.

 

Якість керамічної черепиці залежить від сировини і технології виробництва. Робиться вона з червоної глини, яку видобувають у кар’єрах. Використовується вона не в першо здобутий стані, для початку її піддають механічній обробці, розбиваючи великі грудки глини. Надалі її змішують з водою, для отримання однорідної маси. Потім пропускають через спеціальні отвори, і виходить плоска стрічка, яку нарізають. Пресом надають певну форму і обпалюють. Черепиця готова.

 

У кожного своє розуміння покрівлі, у кого то вона асоціюється з теплотою і комфортом, у кого то це сімейне вогнище, відчуття спокою і захисту. Керамічна черепиця, це та сама надійність міцність і довговічність захисту вашого будинку від більшості погодних і температурних умов. Тепла і затишку вам у вашому майбутньому або вже існуючому теремі. Вибирайте якість і надійність!