Як самостійно побудувати котедж




 

Котеджем називається одне або півтораповерховий будинок з присадибною ділянкою. Часто його помилково представляють двох або триповерховим заміським будинком. Зараз багато людей з багатоповерхових будинків переїжджають в котеджі. Їх купують або вже готовими, або будують самостійно новий.

Підготовка до будівництва

Перш ніж будувати майбутній будинок, обов’язково потрібно розпланувати етапність будівництва, його розміри, матеріали, з якого він буде будуватися, місце розташування майбутнього будинку. Проект для майбутнього котеджу можна замовити у відповідного фахівця на онлайн-тендерах, або скласти самостійно. Звичайно, скориставшись послугами фахівця, Ви будете знати напевно, що будинок вийде саме таким, яким Ви його уявляєте.

Перед вибором ділянки, де буде розташований будинок, продумайте, чи буде Вам і Вашій родині зручно добиратися до дитячого садка, школи або роботи, як далеко він буде розташований від міста, чи зручно буде ходити за покупками. Також не будьте врахувати, клімат і чи підходить для будівництва земля. Все це грає дуже важливу роль.

Поетапне будівництво котеджу

Заливка фундаменталу залежності від кліматичних умов, складу грунту і матеріалу стін залежить тип фундаменту. На сьогоднішній день дуже популярний бетонний ростверк на палях. Це бюджетний варіант для будинків без підвального приміщення, міцний і надійний фундамент. Пам’ятайте, що в першу чергу необхідно провести інженерні мережі, такі як вода, каналізація і електрику. Після цього тільки можна приступати до заливання фундаменту.

Зведення стен

Спустя кілька місяців після заливки фундаменту, можна приступати до зведення стін. Для зведення стін, може бути використаний будь-який, що сподобався Вам матеріал. Стіни можуть бути з газоблоку, цегли, профільованого бруса, також можуть бути багатошарові стіни з керамзитобетону з утеплювачем на металевих або склопластикових зв’язках.

установка даху

Зараз вибір на покрівельні матеріали великий. Необхідно бути дуже уважним, адже важливо передбачити, щоб майбутня дах не протікав і не промерзають.

Після цього вже виконують внутрішню обробку, встановлюють вікна та проводять всі комунікації.

Будь-який будинок звичайно можна побудувати самостійно, якщо у Вас є досвід, або звернутися за допомогою до фахівців. Всіх потрібних фахівців Ви можете знайти, розмістивши будівельні тендери, на спеціальних інтернет-ресурсах. Це сучасний зручний спосіб, який дозволить Вам заощадити власні сили і час.