Укладати цеглини на стіну можна також приклеївши до неї згадану вище клінкерну плитку

Укладати цеглини на стіну можна також приклеївши до неї згадану вище клінкерну плитку або керамічну плитку, яка імітує цегла. Виконання такого виду обробки мало чим відрізняється від укладання будь-якого іншого виду плитки. Тут також слід подбати про правильну підготовку підстави, яке повинно бути ідеально чистим, рівним і добре заґрунтованих. Якщо поверхня стіни має нерівності, її необхідно вирівняти шпаклівкою і фінішним шаром або за допомогою спеціальних цементних плит для вирівнювання підстави.

Пам’ятайте, що для приклеювання клінкерної плитки слід використовувати клейкий розчин, призначений для цього матеріалу, а шви заповнювати спеціальним еластичним розчином, призначеним для затирання клінкеру.

Плитку приклеюють відповідним розчином, наносячи його на стіну і дно приклеиваемого елемента зубчастим шпателем. Притисніть плитку до основи і видаліть надлишки клею до того, як він схопиться. Що дуже важливо, ми починаємо вказувати плитку тільки після повного висихання клейового розчину, що зазвичай відбувається через кілька днів після укладання декоративних елементів. Будівельний розчин, який буде використовуватися для загострення, повинен бути дуже пластичним і мати консистенцію вологого грунту. Як і у випадку з цегляними стінами, затирка проводиться зверху вниз по стіні.

захист цегли

Після висихання клейового розчину і розчину для швів необхідно захистити цегляну стіну, завдавши спеціальний препарат, призначений для просочення даного виду матеріалу. До таких заходів належать просочення, масла і лаки, наявні на ринку, які слід наносити на поверхні за допомогою кисті або губки. Якщо цегла знаходиться в приміщеннях з підвищеною вологістю, його слід захистити засобом, що містить гідрофобні та біоцидниє речовини.