Порівнюємо маршрутні автобуси і поїзди для перетину кордону




Яким громадським транспортом краще добиратися через кордон, порівнюємо маршрутні автобуси і поїзди і знаходимо плюси і мінуси обох видів транспорту.

 

Поїзд або автобус? До того моменту як залізні дороги підняли вартість проїзду через кордон їздити поїздом було значно вигідніше, ніж автобусом. Тепер вартість проїзду автобусом або поїздом між прикордонними містами різних країн порівнянна і билеты купить на поезд вже вийде майже по такій ціні, як і на автобус. Такого явного фаворита в ціні, як був раніше потяг, вже немає. Але у кожного виду транспорту є свої позитивні і негативні сторони.

 

Плюси поїздки регіональним прикордонним поїздом:

 

  • їде за розкладом. Ви можете бути впевнені, що приїдете на вокзал в призначений в розкладі час.
  • вартість проїзду дешевше більшості автобусних маршрутів.
  • багато місця. Битком набиті потяги не їздять. У вагонах завжди просторо і достатньо місця навіть для великогабаритних речей. В дорозі ви можете розім’яти ноги і спокійно пройтися по вагону.
  • безпечно. Водій потяги не обганяє по зустрічній. Якщо ви боїтеся гонок на автомобілях, варіант з поїздом найкращий.

 

Мінуси перетину кордону поїздом:

 

  • на кордоні поїзд проходить довгу перевірку і оформлення. Перевірка всіх пасажирів поїзда на кордоні займає не менше години часу.
  • старі, а іноді і брудні вагони. Курсуючі регіональні прикордонні поїзда це часто вже застарілі вагони, і їхати таким поїздом мало задоволення.

 

Мінуси рейсових автобусів:

 

  • більшість автобусів дорожче поїзда.
  • не вірте розкладом автобусів. Перевізники вказують час прибуття на кінцеву станцію на 0,5-1 годину більше, ніж зазвичай виходить фактично. Дана міра перестраховки викликана невизначеністю за часом перебування автобусів на кордоні.

 

Зазвичай звичайно кордон проходиться швидше, ніж зазначено в розкладі, але бувають винятки … коли пасажирів відправляють на ретельний огляд, а ще гірше знаходять в автобусі контрабанду. Автобус це не поїзд і затримати його можуть на не визначене час. Якщо пару раз потрапити на такі рейси, то відіб’ється все бажання їздити громадським транспортом за кордон.

 

Якщо говорити про дрібні туристичні радощі, такі як можливість закупівлі в магазинах Duty Free, або оформлення закупівель на Tax Free в митниці, то обидва вони доступні пасажирам обох транспортних засобів. Однак стосовно Duty Free пасажири автобусів мають більш широкий вибір, так як в автомобільних пунктах пропуску такі магазини представлені більш широко, ніж в митній зоні ж / д вокзалу.