Захист вікон





За статистикою велика частина зломщиків, приблизно 80%, проникають в будинки і квартири якраз таки через вікна, а не через двері. З цієї причини захист вікон вашого приміщення повинна бути проведена ретельно, до цього питання необхідно підходити дуже серйозно. Перше що необхідно зробити це ретельно зайнятися вибором скла для склопакета. Існує кілька видів зовнішніх стекол:

 

– ударостійке скло – здатні витримати удар падаючого кулі вагою 4 кілограми з висоти 3,5-9,5 метрів

– Стійкі до пробивання скла – здатні витримати 50-70 ударів лезом сокири, маса якого 2 кт

– Кулестійкі скла – здатні витримати постріли з пістолета Макарова, гвинтівки СВД і автомата Калашникова

– Безпечні скла для будівництва – призначені для місць, в яких може відбутися зіткнення людини з скляною конструкцією. Таке скло здатне витримати удар м’якого або твердого тіла, вага якого до 75 кг. Такі склопакети не бояться впливу різних твердих предметів.

 

Ви повинні знати, що якісний захист вікон не закінчується на стеклах, захисна фурнітура так само повинна бути якісною. Вибираючи захисну фурнітуру, ви повинні враховувати один момент-перш за все вона повинна забезпечувати щільне прилягання віконних стулок, таким чином ваші вікна будуть захищені від зломів, принаймні без інструменту це не можливо. А ось від зломщиків професіоналів, які найчастіше користуються різними інструментами, рекомендується противовзломная фурнітура а так само для цих цілей підходять віконні ручки з блокуванням і замиканням ключем. Якщо ви власник великого будинку, в такому випадку вам підійде ще один захист вікон – це датчик, що реагує на звук розбитого скла.

 

Зовнішні та внутрішні металеві решітки – це ще один спосіб захисту вікон. Такий захист вікон служить не тільки як перешкода для злодіїв, а й для маленької дитини, яка може випасти з вікна. Внутрішні решітки підходять для вікон будинку, в якому встановлена ​​охоронно-пожежна сигналізація. Так, перш ніж добрати до решітки, злодієві для початку доведеться розбити скло, і тут відповідно спрацює сигналізація. Якщо це зовнішні решітки, то це говорить злодієві про те, що ваше приміщення оснащене надійною охороною, а значить пробратися в нього дуже важко і небезпечно.

 

Залежно від способу виготовлення віконні решітки можуть бути кованими і звареними. Ковані решітки коштуватимуть дорожче, але по міцності решітки не відрізняються не залежно від способу виготовлення. Ковані решітки в основному виконуються з металевих стрижнів з квадратними перерізами. Існують спеціальні вимоги щодо захисних конструкцій. Так, товщина металевого прута, який використовується для виготовлення решітки, повинна бути не менше 12 мм.

 

 

 

Але такий захист вікон має один виняток – не можна встановлювати віконні решітки на всі вікна в будинку. Це заборонено з техніки безпеки – в разі пожежі господарі повинні мати можливість покинути приміщення через вікно. Для цього в будинку повинна бути хоч одна знімна, розсувні або орні віконна решітка. Таку грати найкраще встановити на вікні, яке завжди на виду.

 

Найнебезпечнішими вікнами, а для злодія самими легкодоступними, вважаються ті вікна, до яких можна дістатися без допоміжних засобів, наприклад, вікна біля пожежної драбини. До цієї групи так само відносяться горищні вікна.