Дизайн ванної кімнати





Розробляючи дизайн ванної кімнати, ви повинні враховувати кілька моментів – практичність, комфорт, вологостійкість матеріалів. Сучасна ванна кімната насамперед повинна бути модною, красивою, оригінальною, і звичайно ж затишною.

 

Плануючи інтер’єр ванної кімнати, найперше, з чим ви повинні визначитися – це колір. Саме він створює настрій, візуально зменшує або збільшує кімнату. Наприклад, якщо вам потрібно візуально розширити простір – стіна, навпроти входу, світлого кольору з сірим відтінком вам в цьому допоможе. З стелею можна зробити те ж саме. Покладений в необхідному напрямку бордюр з плитки яскравих контрастних відтінків так само може збільшити, зменшити або розділити приміщення.

 

Якщо приміщення вашої кімнати маленьке, в такому випадку краще використовувати світлі насичені кольори – це зробить вашу кімнату відкритою і свіжою. Візуально зменшує занадто велике приміщення і робить пі цьому затишним обробка різними фарбами. Якщо ви бажаєте щоб ваша сучасна ванна кімната була своєрідним спокійним острівцем, то вам підійдуть бежеві, рожеві, червоні, лимонні, мідні кольори. А ось персиковий, кремовий, сріблястий, блакитний додадуть вашій ванній кімнаті свіжості і світла.

 

Сучасна ванна кімната грає роль не тільки як місце для гігієнічних процедур – перш за все це місце для релаксу, розслаблення, місце для усамітнення. Тоді як раніше ця кімната призначалася виключно для гігієни. Багато дизайнерів вважають, що ванна кімната повинна бути самою освітленою в квартирі. У такому випадку ви зможете розглянути себе, вирушаючи до сну або готуючись до робочого дня. Вибираючи світильники для ванної кімнати, ви повинні пам’ятати, що це приміщення відрізняється від інших у вашій квартирі підвищеною вологістю, а це витримує не кожен освітлювальний прилад. В першу чергу, переконайтеся, що обрана вами лампа переносить пряме попадання води, а так само стійка до корозії.

 

Для повного відчуття комфорту у ванній кімнаті і створення в ній гарного настрою, приміщення має висвітлюватися на рівні 75 люкс, тобто для приміщення площею два квадрата вистачить 75-ватної лампочки, для шести квадратів – 150 ват і так далі. Наступний етап – це місце розташування світильників. Вони повинні бути розташовані таким чином, що б на них не потрапляли крапельки води, а так само в максимально недоступне місце, що б не дай бог не обпектися об розжарений плафон.

 

Якщо у вашій ванній кімнаті є вікно – в такому випадку загальне освітлення вам не потрібно. Але найчастіше, особливо в квартирах, джерела природного світла немає, в такому випадку загальне освітлення просто необхідно. Кілька вбудованих в підвісну стелю світильників – це відмінний варіант. Додатково можна встановити світильники близько окремих зон – умивальника, дзеркала, ванної, душа або пральної машини.

 

Сучасна ванна кімната, оснащена мобільними світильниками, буде виглядати чудово. На даний момент на ринку вибір таких світильників дуже великий. Вони зручні тим, що їх можна повертати в будь-яку сторону, змінювати інтенсивність і колір світла. Біля дзеркала зазвичай встановлюють два світильника з боків, бажано з світлом, що розсіюється. Меблі та аксесуари для ванної кімнати биваеть різних стилів – класичний стиль, модерн, арт-деко і багато інших, тому перед вами відкриваються безмежні можливості в створенні дизайну вашої ванної кімнати.

 

Класичний стиль – він наближений королівським покоїв. В основі класичної сучасних меблів – поліуретан. Це дуже практичний матеріал, за своїми якостями він перевершує пластик, і найголовніше він влагоустойчив. Елегантності таких меблів надають скляні дверки, витончені галогенні лампи та аксесуари ручної роботи.

 

Меблі в стилі модерн – це перш за все велика кількість світильників і дзеркал. Для виготовлення таких меблів використовується МДФ і поліуретан, а обробка виконується з натурального дерева. Сучасна ванна кімната – це в першу чергу скляні і дзеркальні двері шаф, які оброблені деревом, металом або кольоровим пластиком. Такі моделі дуже легкі і головне раціональні, вони практичні і декоративні. На ринку такі меблі представлена ​​в різній колірній гаммі.