Теплоізоляційні вироби




 

На сьогоднішній день представлений найширший асортимент різних теплоізоляційних матеріалів, які відрізняються своїми теплоізоляційними властивостями і вагою. Теплоізоляційні вироби дуже актуальні сьогодні, тому що вартість енергоносія зростає з кожним днем. А якісні теплоізоляційні вироби допомагають заощадити на енергії і при цьому максимально зберегти тепло.

Теплоізоляційні вироби діляться на основні три види, в основі яких лежить вихідна сировина.

  • Органічні теплоізоляційні вироби отримують з переробки деревини, відходів після деревообробки, сільськогосподарських відходів і т.д. даний вид матеріалу має досить низьку водостійкість.
  • Неорганічні теплоізоляційні вироби виготовляються з мінеральної вати і з її виробів, з легких бетонів, піноскла і т.д. Готові вироби з даної сировини (мінеральної вати) отримують шляхом переробки гірських порід або шлаків.
  • Змішані теплоізоляційні вироби виготовляються з азбестових сумішей і мінеральних в’яжучих речовин.

Мінеральна вата – даний матеріал отримують з силікатних розплавів гірських порід, шлаків. Волокниста мінеральна вата призначена для виробництва тепло- і звукоізоляційні виробів, звукопоглинальних виробів. Основна перевага перед іншими теплоізоляційними виробами є негорючість матеріалу. Крім цього змішані теплоізоляційні вироби відрізняються високою вологостійкістю, екологічністю, легкістю монтажу, хімічну стійкість.

Теплоізоляційні вироби на мінераловатної основі застосовуються:

  • Для зовнішнього утеплення мокрого типів;
  • Для утеплення огороджувальної конструкції зсередини;
  • Для ізоляції кисневих комплексів.
  • В якості теплоізоляції в різних конструкціях.

 

Скловолокно. Виробництво дуже схоже з мінеральною ватою, але відмінність у тому, що для скловолокна використовуються промислові відходи (пісок, склошпалери, вапняк). Скловолокно не гігроскопічна і відноситься до слабогорючим речовин. Теплоізоляційні вироби на основі скловолокна застосовуються:

  • Для ізолюючих робіт перекриттів, скатних дахів, легких стін.
  • Для ізоляції труб різного призначення.
  • До мінусів скловолокна відноситься його значна усадка згодом і хороше водопоглащение.

Один з найбільш якісних утеплювачів в усьому світі вважається пісок перлітовий. Перліт – це вид кислого вулканічного скла, який містить більше 1% води. Текстура перліту нагадує перли, звідси і назва (perle – перли). При тепловій обробці перліт спучується в 5-20 разів. Спучений перліт не горить, легкий, має низький рівень водопоглинання. Перліт використовується в чистому вигляді, а також у вигляді засипки, штукатурки. Перлітова штукатурка застосовується для поліпшення наступних властивостей: теплотехнічних, акустичних, звукоізоляційних.

Базальтове волокно відноситься до «вічних» теплоізоляційних матеріалів. Теплоізоляційні вироби з базальтового волокна мають досить довгий термін служби. У них підвищений рівень водостійкості і температуростойкости.