Шпалери: характеристика

При виборі шпалер для приміщень важливо звертати увагу на характеристику шпалер

Численні види шпалер, крім звичайних паперових, складаються з трьох шарів.Перший шар зазвичай називається основою. Характеристика компонентів, що входять до складу різних видів шпалер для поверхонь, мають велике значення, це: щільність шпалер, стійкість до подряпин, стійкість появи плям на шпалерах, термін служби шпалер і стійкість проти сонячних променів.

Шпалери -характеристика нижнього шару. Нижній шар шпалер клеїться до поверхні. Нижній шар шпалер виготовляється з різних компонентів. Він буває тканинний, що не тканинний або паперовий. У вологостійких шпалер нижній шар як правило має паперову або тканинну основу. У той час як у звичайних, паперових шпалер нижній шар ні чим не відрізняється від верхнього – завершального шару це шпалери з малюнком або шпалери з однотонною поверхнею.

Шпалери- характеристика другого шару. Другий шар шпалер є основою для нанесення малюнка і служить фоном. Зазвичай цей шар має світло-бежевий відтінок, хоча може мати різні відтінки. Вартість шпалер так само складається виходячи з такої характеристики як товщини другого шару шпалер. Чим щільніше шпалери тим вище ціна.

Шпалери – характеристика декоративного шару. Декоративний шар шпалер являє собою «лицьової» шар, той який ми бачимо на стінах наших приміщень, той якої прикрашає наші квартири, офіси і т.п. Декоративний шар наноситься на шпалери різними способами: флексографія, глибокий друк, поверхнева друк, ручна або автоматизована розпис з використанням трафаретів.